Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΜΑΚΚΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΜΕΤΑΞΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ-ΛΥΚΕΙΩΝ


Συγχαίρουμε την Κυριακή Μακκού για την επιτυχία της -σε διαγωνισμό λογοτύπου μεταξύ Γυμνασίων και Λυκείων 13 Δήμων του Κορινθιακού- και της ευχόμαστε καλή πρόοδο. 
Παρακάτω διαβάστε σχετικά με τον διαγωνισμό καθώς και την ανακοίνωση των διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου.

"Την ικανοποίηση και την υπερηφάνεια σκόρπισε στους κύκλους του σχολείου της και όχι μόνο, η μαθήτρια της 1ης τάξης του πολύπαθου, ειδικά φέτος,  2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, Κυριακή Μακκού,  η οποία κατάφερε με το λογότυπο που δημιούργησε, να αποσπάσει την ΔΕΥΤΕΡΗ θέση, σε διαγωνισμό, με θέμα: Λογότυπος για ιστοσελίδα Σ.Π.Ο.Α.Κ. με τίτλο : “Κορινθιακός : ο κόλπος - κληρονομιά φυσικού και πολιτισμικού πλούτου”.
Η δημιουργία του λογοτύπου για το ΣΠΟΑΚ, ¨Κορινθιακός : ο κόλπος - κληρονομιά φυσικού και πολιτισμικού πλούτου¨, σκόπευε να αναδείξει την  δημιουργικότητα, την τέχνη, την εφεύρεση και την αυτο-έκφραση των παιδιών, να γίνουν γνωστοί οι σκοποί και οι προτεραιότητες του ΣΠΟΑΚ και να προωθηθεί η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του Κορινθιακού.
Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε γυμνάσια και λύκεια των Δήμων που είναι Μέλη του ΣΠΟΑΚ, (Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου) ο αριθμός των Δήμων-Μελών του Συνδέσμου είναι οι κάτωθι 13 Δήμοι και ανήκουν στις 4 Περιφέρειες (Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής):    
1) ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ 2) ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ 3) ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ 4) ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ 5) ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ 6) ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 7) ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ 8) ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ 9) ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ 10) ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ 11) ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ 12) ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ – ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ και 13) ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ – ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ
              Μια ειδική Επιτροπή εμπειρογνωμόνων που ορίστηκε από το συντονιστή φορέα ΣΠΟΑΚ (απαρτιζόμενη από εμπειρογνώμονες στον τομέα των επικοινωνιών, εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών), αξιολόγησε τις συμμετοχές. Η Επιτροπή αυτή καταρχήν εξέτασε τη συμμόρφωση των λογοτύπων με τις προδιαγραφές και τους κανονισμούς του διαγωνισμού και ανάγγειλε τα τρία νικητήρια λογότυπα που κέρδισαν".
Παραθέτουμε παρακάτω τα λογότυπα που πήραν τις δυο πρώτες θέσεις:
 η συμμετοχή από το γυμνάσιο Αντίκυρας, 1η θέση:

η συμμετοχή της Κυριακής Μακκού 2ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου, 2η θέση:

Η ανακοίνωση των διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου:
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου συνχαίρουν τη μαθήτρια του σχολείου μας ΜΑΚΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ για την κατάκτηση του Β’ Βραβείου (έπαινος και χρηματικό ποσό) στο διαγωνισμό λογοτύπου με θέμα:

«Κορινθιακός : Ο κόλπος – κληρονομιά φυσικού και πολιτισμικού πλούτου».

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (ΣΠΟΑΚ) «Ο ΑΡΙΩΝ» στον οποίο συμμετέχουν 13 Δήμοι που ανήκουν στις 4 Περιφέρειες ( Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής) και το σχολείο μας συμμετείχε στα πλαίσια του μαθήματος των Καλλιτεχνικών.

Ναύπακτος 13 Μαρτίου 2013

Για το Σύλλογο Διδασκόντων
Ο Διευθυντής
Αντώνιος Μπέκος