Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΦΝΗΣ

Παρουσίαση δύο βιβλίων από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δάφνης.
Δείτε ρεπορτάζ, φωτογραφίες και video:

Πηγή: nafpaktianews.gr

"ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΦΝΗΣ


Το Δημοτικό Σχολείο Δάφνης συμμετείχε στην "Εβδομάδα Περιβάλλοντος" που διοργανώνει ο Δήμος Ναυπακτίας.
Αφού συγχαρούμε τα παιδιά και τους δασκάλους σας παραθέτουμε σχετικό link για το ρεπορτάζ:
http://www.nafpaktianews.gr/nafpaktos/%CE%B5%CE%B2%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%AC%CF%86%CE%BD%CE%B7/

Πηγή: nafpaktianews.gr 

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

24/5/2012 ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΓΛΕΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ"
















Μετά την πρωϊνή γιορτή της Αναλήψεως στον Αη Γιώργη στην Παλιόδαφνη, το γλέντι και το κέφι των συγχωριανών και φίλων της Δάφνης, συνεχίστηκε το βράδυ, στο κέντρο του Σπ.Μεντζά.
Πολλοί ήταν αυτοί που τίμησαν, με την παρουσία τους, την προσπάθεια του ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΦΝΗΣ ‘Η ΠΡΟΟΔΟΣ’, να αναβιώσει παραδόσεις και συνήθειες του παρελθόντος. Προς τιμή των τσοπάνηδων και βλάχων των εκείνων παλαιών χρόνων, ξαναγευτήκαμε παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας, προσφορά του Συλλόγου, όπως για παράδειγμα την βραστή γίδα με τα απαραίτητα λαχανικά της αλλά και το παλιό καλό ‘ορεκτικό’ τυριού, το ‘κουσμάρ’...το οποίο ετοιμάστηκε με κέφι, από τις κυρίες του Συλλόγου, κατά την διάρκεια της βραδιάς παρουσία όλων...
Η βραδιά ξεκίνησε με επίδειξη Παραδοσιακών Χορών από τους υπέροχους χορευτές της Σχολής Χορού του κ. Γ.Βαφειάδη, οι οποίοι παρέμειναν και γλέντησαν μαζί με όλους, για το υπόλοιπο της βραδιάς, χαρίζοντας το κέφι με την ζωντάνια τους.
Το φαγοπότι και ο χορός που ακολούθησε κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες, αφήνοντας σε όλους μας μια γεύση ικανοποίησης...Ότι ακόμη και σήμερα, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, μπορούμε ενωμένοι και μονιασμένοι ως Έλληνες, να κρατάμε τις παραδόσεις μας αλλά και την ιστορία μας... χωρίς να αφήνουμε τις πολιτικές ή κοινωνικές διαφορές να μας χωρίζουν ως λαό... 
Το Δ.Σ του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν, με την προσφορά τους, για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής.
(κείμενο, φωτογραφίες: Μαρία Τσιμπογιάννη)

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ (24/5/2012) ΣΤΟΝ ΑΗ-ΓΙΩΡΓΗ











Η γιορτή της Αναλήψεως βρήκε αρκετούς φίλους και συγχωριανούς της Δάφνης στο εκκλησάκι του Αη Γιώργη στην Παλιόδαφνη.Εκεί όπου παλιότερα και κάθε χρόνο μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, μικροί και μεγάλοι, παρέμειναν κι συνέχιζαν το γλέντι προς τιμή των τσοπάνηδων και βλάχων,με άφθονο φαγοπότι...
Για δεύτερη χρονιά,μετά από αρκετά χρόνια αδράνειας αυτής της παράδοσης,η Εκκλησιαστική Επιτροπή της Δάφνης με δικά της έξοδα αλλά και με χορηγίες συγχωριανών και φίλων, προσέφεραν δωρεάν γεύμα σε όλους τους παρευρισκόμενους. Η προσέλευση ήταν βέβαια λιγότερη, συγκριτικά με πέρισυ, εξαιτίας του καιρού... Η βροχή και η πυκνή ομίχλη ήταν πρωταγωνιστές της ημέρας αυτής... Αλλά το κέφι και η αποφασιστικότητα όλων όσων παρέμειναν...αμείωτη!
Η Εκκλησιαστική Επιτροπή θα ήθελε να ευχαριστήσει όσους παρευρέθηκαν στην αναβίωση της γιορτής αυτής αλλά και να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες της σε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της.
Προσέφεραν:
Για τα εδέσματα: Αλεξόπουλος Κων/νος, Βλαχογιάννης Φώτης, Γιαννόπουλος Αθανάσιος,Καρελης, Μουλάς Κων/νος.
Για μαναβική και χαρτικά:Δημόπουλος Γιώργος,Δούρος Κων/νος,Ντζελβέ Αγγελική,Πολυζώη Αγγελική,Σκαλιώτης Βαγγέλης,Στυλιαράς Αθανάσιος,Φούντζουλα Ελένη.
Τυροκομικά:Γρατσάνης Χρήστος. Κρασί:Σίνης Βασίλης. Ψωμί:Αφοί Σταυρογιαννόπουλοι.

(κείμενο, φωτογραφίες: Μαρία Τσιμπογιάννη)