Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

24/5/2012 ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΓΛΕΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ "Η ΠΡΟΟΔΟΣ"
















Μετά την πρωϊνή γιορτή της Αναλήψεως στον Αη Γιώργη στην Παλιόδαφνη, το γλέντι και το κέφι των συγχωριανών και φίλων της Δάφνης, συνεχίστηκε το βράδυ, στο κέντρο του Σπ.Μεντζά.
Πολλοί ήταν αυτοί που τίμησαν, με την παρουσία τους, την προσπάθεια του ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΦΝΗΣ ‘Η ΠΡΟΟΔΟΣ’, να αναβιώσει παραδόσεις και συνήθειες του παρελθόντος. Προς τιμή των τσοπάνηδων και βλάχων των εκείνων παλαιών χρόνων, ξαναγευτήκαμε παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας, προσφορά του Συλλόγου, όπως για παράδειγμα την βραστή γίδα με τα απαραίτητα λαχανικά της αλλά και το παλιό καλό ‘ορεκτικό’ τυριού, το ‘κουσμάρ’...το οποίο ετοιμάστηκε με κέφι, από τις κυρίες του Συλλόγου, κατά την διάρκεια της βραδιάς παρουσία όλων...
Η βραδιά ξεκίνησε με επίδειξη Παραδοσιακών Χορών από τους υπέροχους χορευτές της Σχολής Χορού του κ. Γ.Βαφειάδη, οι οποίοι παρέμειναν και γλέντησαν μαζί με όλους, για το υπόλοιπο της βραδιάς, χαρίζοντας το κέφι με την ζωντάνια τους.
Το φαγοπότι και ο χορός που ακολούθησε κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες, αφήνοντας σε όλους μας μια γεύση ικανοποίησης...Ότι ακόμη και σήμερα, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, μπορούμε ενωμένοι και μονιασμένοι ως Έλληνες, να κρατάμε τις παραδόσεις μας αλλά και την ιστορία μας... χωρίς να αφήνουμε τις πολιτικές ή κοινωνικές διαφορές να μας χωρίζουν ως λαό... 
Το Δ.Σ του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν, με την προσφορά τους, για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής.
(κείμενο, φωτογραφίες: Μαρία Τσιμπογιάννη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: