Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ (24/5/2012) ΣΤΟΝ ΑΗ-ΓΙΩΡΓΗ











Η γιορτή της Αναλήψεως βρήκε αρκετούς φίλους και συγχωριανούς της Δάφνης στο εκκλησάκι του Αη Γιώργη στην Παλιόδαφνη.Εκεί όπου παλιότερα και κάθε χρόνο μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, μικροί και μεγάλοι, παρέμειναν κι συνέχιζαν το γλέντι προς τιμή των τσοπάνηδων και βλάχων,με άφθονο φαγοπότι...
Για δεύτερη χρονιά,μετά από αρκετά χρόνια αδράνειας αυτής της παράδοσης,η Εκκλησιαστική Επιτροπή της Δάφνης με δικά της έξοδα αλλά και με χορηγίες συγχωριανών και φίλων, προσέφεραν δωρεάν γεύμα σε όλους τους παρευρισκόμενους. Η προσέλευση ήταν βέβαια λιγότερη, συγκριτικά με πέρισυ, εξαιτίας του καιρού... Η βροχή και η πυκνή ομίχλη ήταν πρωταγωνιστές της ημέρας αυτής... Αλλά το κέφι και η αποφασιστικότητα όλων όσων παρέμειναν...αμείωτη!
Η Εκκλησιαστική Επιτροπή θα ήθελε να ευχαριστήσει όσους παρευρέθηκαν στην αναβίωση της γιορτής αυτής αλλά και να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες της σε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της.
Προσέφεραν:
Για τα εδέσματα: Αλεξόπουλος Κων/νος, Βλαχογιάννης Φώτης, Γιαννόπουλος Αθανάσιος,Καρελης, Μουλάς Κων/νος.
Για μαναβική και χαρτικά:Δημόπουλος Γιώργος,Δούρος Κων/νος,Ντζελβέ Αγγελική,Πολυζώη Αγγελική,Σκαλιώτης Βαγγέλης,Στυλιαράς Αθανάσιος,Φούντζουλα Ελένη.
Τυροκομικά:Γρατσάνης Χρήστος. Κρασί:Σίνης Βασίλης. Ψωμί:Αφοί Σταυρογιαννόπουλοι.

(κείμενο, φωτογραφίες: Μαρία Τσιμπογιάννη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: